A méz kémiai összetevői:
A propolisz:
Olyan anyagok sorolhatók ide, amit a rügyekből, kérgek hasadékaiból gyűjtenek a méhek. Ezek a gyantás váladékok illetve a méhek saját szekrétumai adják a propoliszt. A legfontosabb növényi gyantákat termelő propolisz források a jegenye és lucfenyők, fűz és égerfák, a nyárfélék, a nyír, szil, tölgy, kőris és a vadgesztenye.
A propolisz alkotórészei:
A virágpor:
Színére a sárga különböző árnyalatai jellemzőek. Igen dús fehérjékben és szabad aminosavakban, illetve klinikai kísérletekkel bizonyított a roboráló hatása. Szárazon jól zárható edényben, hideg, sötét helyen hosszú ideig eltartható.
Kémiai összetétele:
Főbb alkotórészei:
Beszerezhetőek: Méhészeti szaküzletek, piacok, gyógynövény szaküzletek
Tárolás: sötét, száraz , hűvös helyen
Adagolás: virágméz - 2 evőkanál / 1 l víz, virágpor - 2 teáskanál / 1 l víz, propolisz - 15-20 csepp / 1 l víz
Copyright © galambaszkucko.hu
All Rights Reserved - Minden jog fenntartva!