A készítmény a vitaminokon, ásványi-anyagokon, aminosavakon kívül tartalmaz még a megfelelő bélműködéshez szükséges tejsavbaktériumokat és emésztést segítő enzimeket. A tejsavbaktérium a betegségek kialakulását megelőzi illetve csökkenti.
Normális esetben ez a szülőpár begytejében jelenlévő baktérium.
Előkészítés!
A száraz por alakú nevelőkészítményt felforralt, majd langyosra hűtött ( nem hideg!!! )vízzel addig kevergetjük, amíg pépes keveréket nem kapunk.
Tárolás!
Az elkészített pép szobahőmérsékleten 1 napig tárolható, azonban melegebb évszakok esetében a napi többszöri bekeverés javasolt, ezzel megelőzve a különböző baktériumok és gombák elszaporodását. Minden etetés végén mossuk el a felhasznált eszközöket a megmaradt keveréket pedig dobjuk ki. A madarakról pedig tisztítsuk le a rácsöpögő nevelőtápot. A betegségek terjedését megelőzhetjük, ha minden fiókát külön edényből, külön fecskendővel etetünk. A bekevert pép 24 óráig megőrzi vitamin, ásványi-anyag és nyomelem összetevőit.
Összetétel: Ca, P, Na, Mg, Lysin, Methionin, Tryptofan, Threonin, A, D3 , E, B 1, B2 , B3, B6, B12, C, Biotin, Folsav, Nikotinsav
Copyright © galambaszkucko.hu
All Rights Reserved - Minden jog fenntartva!